Upcycling af Beovox CX100 &CX50 højtalere

Sådan forvandler du en gammel B&O højtaler til en lækker trådløs højtaler.

Lidt historie..

Beovox CX100 & CX 50 højtalerne, blev produceret i stort tal af B&O fra 1984 og op til 2003. Det er Bang & Olufsen’s mindste højtalerserie. Den blev ofte brugt i B&O’s Beolink system, hvor den fyldte alle husets rum med vellyd. 

Den beskedne størrelse på 12 x 32 cm og den umiskendelige fyldige Bang & Olufsen lyd, gjorde højtaleren til et hit, der har fundet plads på bogreoler i 100.000 vis af hjem i hele verden.

Men i dag, hvor de fleste streamer musikken, er tiden rendt fra de gamle passive CX100 bokse og alderen har også sat sit præg på både højtalerenhederne og flere af de plast-dele der sidder bag fronten på de tidsløse højtalere.

Upcycling..hvordan?

Hvis man ikke selv er så heldig at have et sæt højtalere liggende, kan de nemt findes til små penge på dba.dk eller på diverse facebook køb & salg grupper. Priserne ligger omkring kr. 300-500,- for et sæt.

Upcycling processen består i korte træk af at udskifte elektronikken med en digital forstærker, en raspberryPi og at friske udseendet op så det kan stå model til et moderne hjem anno 2022.

Adskil højtaleren

Kan være lidt bøvlet. Se videoen “Bang & Olufsen CX100 Upcycle – Episode 1” nedenfor for nærmere infos.

Udskift front-cover og montér nyt stof i den ønskede farve.

De gamle plastrammer er skøbelige og sikkert knækkede. Her er 3D-Print genialt. Vi kan nemt lave nye rammer til dig. STL filerne finder du her.

Et komplet 3D-Print kan du bestiller her – Frontramme til Beovox CX100 & CX50.

Og stoffet der engang var sort, er nu gråt og lugter givetvis af røg. Det giver en oplagt mulighed for at vælge nogle nye tidsvarende farver.

Udskiftning eller reparation af højtaler-enhederne(membranen er ofte ødelagt)

Fjern det gamle dele-filter og erstat det af en moderne digital forstærker

Monter en RaspberryPi til opkobling vha wifi eller bluetooth.

 
På Youtube findes en kanal der hedder Bang & Olufsen Teknisk Forum
Der kan du finde en serie der gennemgår restaurering af højtalerenhederne og montage og opsætning af RaspberryPi og forstærkeren.
 

Her er 3D-Print genialt, da det er nemt at fremstille de stumper man mangler til en restaurering. 

Stl-filerne kan du finde her: Beovox CX100 Front fabric frames

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.