Her finder du 3D-Modeller

 

Overalt i verden, sidder der folk og konstruerer og tegner i 3D. Og mange af deres designs stiller de enten gratis eller billigt til rådighed for os andre.

Vi har samlet en oversigt over nogle af de hjemmesider, hvor du kan finde stort set alt hvad hjertet kan begære. Hvis du kender til andre sider der burde stå på listen, må du meget gerne sende os en besked.

Thangs.com gnaver sig igennem en lang liste af 3D databaser og samler det hele på en overskuelig hjemmeside. De gør desuden noget ingen andre gør – nemlig at sammenligne 3D modellerne for at finde andre modeller der ligner. 

Du kan f.eks. uploade en 3D model du har i forvejen og så se om andre har lavet noget der ligner og måske er en tand bedre. Virkelig en smart feature.

Prusa er en Tjekkisk producent af 3D-printere i den bedre ende af kvalitetsskalaen. Vi bruger dem bl.a. her hos 3DPrintAarhus.dk
De har lavet en database hvor deres kunder kan uploade 3D designs. Og stort set hver uge, afholder de konkurrencer hvor de bedste designs udtrækkes. Det har gjort at deres database nu indeholder nogle af de bedste og mest gennemarbejdede 3D modeller.

3D-Printer producenten MakerBot lancerede Thingiverse tilbage i 2008. Og det er dermed den ældste og den største database i verden med 3D modeller. Thingiverse kan være fantastisk når det virker. Men der findes desværre enormt meget crap derinde. Der er også jævnligt meldinger om nedbrud og lange svartider. Men størrelsen må man bøje sig for. Man kan finde enormt meget derinde.

Hos Cults3D.com bliver alle modeller nøje vurderet inden de bliver frigivet. Antallet af modeller er måske nok begrænset, men til gengæld er kvaliteten virkelig god. De fleste af modellerne er gratis at downloade og andre skal man betale lidt for at hente – typisk kr. 20-30,-

Youmagine.com er dels en database med masser af 3D modeller.

Men den kan mere end det!

Sitet gør det muligt for designerne at lægge deres designs åbent ud, så andre kan hjælpe med at forbedre dem. Hjemmesiden er ejet af den Hollandske 3D-printer producent Ultimaker.

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.